Syleya

Mijn naam is Syleya, ik ben 15 jaar oud en ik woon in Hulst. Ik ben al sinds m'n vijfde bezig met muziek en speel al voor een lange tijd gitaar. Ik kan al akoestisch en elektrisch en ik ben nu ook bezig met bas. Naast gitaarspelen, zing ik er ook bij. Zingen doe ik ook al van kleins af aan, maar toen deed ik er niet iets serieus mee. Pas sinds het afgelopen half jaar ben ik er echt iets mee gaan doen en dat in combinatie met mijn gitaar. Ik schrijf namelijk zelf nummers, omdat ik mijn gevoelens daarin beter kan uiten en mijn creativiteit tot uitdrukking kan brengen.

Toen ik 5 was, maakte ik in Heikant een ''debut'' met mijn gitaar. Ik was toen net begonnen dus kon ik nog niet zoveel spelen, maar ik speelde wel al voor een groot publiek. Later speelde ik op de muziekschool weleens voorspeelavonden en in 2019 deed ik mee aan Foxart met een band. Ik vond dat in het begin heel erg spannend, maar toen ik op het podium stond en ging spelen, bijna al die spanning wegging, omdat ik meer bezig was met de muziek dan met de mensen om me heen. Voorheen deed ik dat niet en was ik meer gefocust op of ik het nummer goed speelde of niet, maar nu let ik daar niet meer op en heb ik gewoon plezier in het spelen al maak ik fouten.

Bij Fratsen krijg ik hulp van een zangcoach. Samen met haar zijn we aan het oefenen op mijn ademhaling, omdat ik nog niet goed mijn ademhaling onder controle had als ik zat met mijn gitaar. Als ik sta heb ik er minder last van. Ze heeft me goede tips gegeven, waar ik heel veel aan heb, waardoor ik minder snel in ademnood ben.