Melitta


Hoi!

Mijn naam is Melitta en ik doe mee met Fratsen. Ik ben 15 jaar en woon in Hulst. Ik zing graag, maar daarnaast speel ik piano, ukelele en een beetje gitaar. Sinds ik heel klein was, had ik al iets met muziek. Pas in 2018 begon ik er ook echt iets mee te doen en kocht ik mijn eerste instrument: een keyboard. Ik heb mezelf alles aangeleerd, maar dat vond ik juist heel leuk. Het was namelijk altijd iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon.

Tegenwoordig schrijf ik zelf ook liedjes en experimenteer ik met nieuwe muziekstijlen. Zo luister ik tegenwoordig echt letterlijk van alles en nog wat. Ik heb afgelopen zomer ook meegedaan met Kunstbende. Ik vond dit een super leuke ervaring en wil dit in april 2022 zeker nog eens doen.

Maar nu even Fratsen dus. Nu ligt het vanwege Corona even stil, maar de afgelopen maanden ben ik bezig geweest met een zangcoach: Karin De Kock, ze heeft me onder anderen tips gegeven voor mijn zenuwen (waar ik nog wel eens last van heb) en mijn ademhaling. Er zit dus nog best veel werk in zo'n optreden als Fratsen...

Zenuwen

Over die zenuwen gesproken. Afgelopen maandag bezocht ik met school een voorstelling van Dennis van Aarssen, een super toffe Jazz-muzikant. Hij gaf ook even een tip tegen de zenuwen, namelijk de Frank Sinatra quote 'Never be afraid of anything or anyone'. Hij zei ook dat het een kwestie van oefenen is. Toen die zelf meedeed aan The Voice kon die niet slapen van de zenuwen, maar nu staat die te swingen op het podium alsof het niks voorstelt.